Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α [ Far-Open-Seeing / FAR-O-S ] _______________ HTTP://TINY.CC/FAR-O-S _______________ TO 1o ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΜΙΓΕΣ BLOG-PORTAL ΕΙΔΗΣΕΩΝ ________________ HTTP://TINY.CC/FAR-O-S ______________ - Κάνετε το πέρασμά σας καθημερινό! - Εδώ, εκτός από τα σχόλιά μας, θα βρείτε απλά, εύκολα και γρήγορα, τα καλύτερα posts από πλήθος sites με ειδήσεις για οικονομία, εθνικά, διεθνή, αθλητικά, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά αλλά σχεδόν ποτέ... κουτσομπολιά! - Και μαζί με αυτά, πλήθος χρηστικών πληροφοριών και widgets βοηθημάτων γραφείου! _______________ HTTP://TINY.CC/FAR-O-S _______________ Ανοικτά Πε.Δ.Ι.Α [ Far-Open-Seeing / FAR-O-S ] _______________ HTTP://TINY.CC/FAR-O-S _______________ The 1st Greek, NEWS-dedicated, BLOG-based, PORTAL _______________ HTTP://TINY.CC/FAR-O-S _______________

ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΕΣ!... (1εικόνα=1000λέξεις, 1γελοιογραφία=πόσες 1000άδες;) http://anoikta-pedia.blogspot.gr/ feeds/posts/default?alt=rss ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;
η τυχερή σου μέρα;!
 - 

|

:::::: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ::::::


::: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ/ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ :::


::: ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ: Ελληνικές/Διεθνείς :::


::: ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Στοιχηματικές :::

...το τραγούδι του μήνα:
13.03.2017
Τί σε μέλλει εσένανε
διασκευή...
Slim Gaillard
Επειδή...
η μουσική είναι
η μόνη...
"Παγκόσμια Γλώσσα"!

 ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

                        - Editorial (so to speak...)[:::-- Αφετηρία --:::]


ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΕ.Δ.Ι.Α., όπως ανοικτά θέματα... για Σκέψη - Επικοινωνία - Δράση
....................................
ΠΕ.Δ.Ι.Α., όπως Περιβάλλον και Δημοκρατία, Ισορροπία και Ανασυγκρότηση
....................................

Περιβάλλον...
Γιατί η ΚΡΙΣΗ είναι εδώ και χρόνια στο "Περιβάλλον" και απαιτεί την άμεση εμπλοκή μας, γιατί η αποδοχή και η ορθή περιγραφή κάθε προβλήματος είναι το ήμισυ της προσπάθειας επίλυσής του. Γιατί η ώρα μηδέν για το περιβάλλον ήταν χθες και ήδη μετράμε αρνητικό χρόνο! Γιατί αν δεν υπάρξει συναγερμός, πυρετώδης δραστηριοποίηση και γενναίες αποφάσεις για την οχύρωσή μας απέναντι στα φαινόμενα που θα έρθουν, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό και οι επόμενες γενιές θα μεταβληθούν σε θύματα της κλιματικής αλλαγής και της εξάντλησης των πηγών ενέργειας και των άλλων πλουτοπαραγωγικών πηγών. Οι νέες γενιές θα υποστούν τεράστια ζημία με πληθυσμούς που θα μετατρέπονται σε περιβαλλοντικούς πρόσφυγες και άλλους που θα γίνονται αποδέκτες προσφύγων. Οι νέες γενιές θα καταβάλλουν τεράστιο κόστος για την καθημερινή επιβίωση με πολύ χαμηλότερους όρους διαβίωσης από τους σημερινούς και θα απολέσουν τις περιουσίες που με ζήλο η σημερινή και οι παλαιότερες γενιές συσσωρεύουν είτε εξ αιτίας της απαξίωσης της γης και των πόλεων ολόκληρων περιοχών λόγω μη βιωσιμότητας είτε εξ αιτίας της υπερσυσσώρευσης πληθυσμών σε περιοχές ακόμη βιώσιμές είτε τέλος εξ αιτίας της κατακόρυφης ανόδου του κόστους ζωής.

Δημοκρατία...
Γιατί η ΚΡΙΣΗ είναι εδώ και χρόνια στη "Δημοκρατία" και αφορά τους θεσμούς, τη μακροχρόνια διαστρέβλωσή τους από αυτούς που τους "υπηρετούν" και την απαξίωσή τους σε βάθος χρόνου που αποτελεί διαρκή "ύβρη" προς το λαό... Γιατί "Δημοκρατία" σημαίνει οριοθέτηση και τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των "εξουσιών" ώστε τα πρόσωπα που τις υπηρετούν να μην ταυτίζονται με αυτές και να μην τις εκφυλίζουν σε "μέσο" και "άρμα" προσωπικών επιδιώξεων πέρα και έξω από το θεσμικό τους ρόλο... Γιατί “Δημοκρατία” σημαίνει Ισότητα / Ισονομία / Ισοτιμία, σεβασμό στον πολίτη και την αξιοπρέπειά του πρώτιστα με συνείδηση όσων υπηρετούν τους θεσμούς ότι βρίσκονται στην “υπηρεσία” του λαού που αυτός είναι ο “εργοδότης” τους (και όχι τα ίδια ή άλλα συμφέροντα) και αυτός η πηγή της όποιας “εξουσίας” τους η οποία τους έχει εκχωρηθεί στη βάση των “Όρων” της κοινής συμφωνίας όλων, του “Συντάγματος”... Γιατί “Δημοκρατία” σημαίνει ακόμα, καλλιέργεια της ικανότητας και της ωριμότητας του λαού να επιλέγει τη διακυβέρνησή του και να την σέβεται ως συνειδητή επιλογή και ως συλλογική έκφραση, ενώ, τη θέση αυτής της καλλιέργειας επί χρόνια έχει λάβει η διαχείριση εκλογικών βάσεων, η συναλλαγή και ο πολιτικός σκοταδισμός.

Ισορροπία...
Γιατί ότι είναι το “Μέτρο” σε ένα στατικό σύστημα είναι η “Ισορροπία” σε ένα δυναμικό σύστημα όπως είναι το πεδίο της ζωής. Γιατί “Ισορροπία” σημαίνει “συνυπολογισμό” των πραγματικών παραμέτρων και “συνεκτίμησή” τους στις βασικές πολιτικές επιλογές, σημαίνει “ίσες αποστάσεις” και “κατανομή με ακρίβεια” των βαρών των οφελών και της ευθύνης, σημαίνει “σύνεση” και “συμφωνία” στη βάση ενός ρεαλιστικού προτύπου για την προσέγγιση της πραγματικότητας πέρα και έξω από φοβικά υπερσυντηρητικά σύνδρομα αλλά και ανεύθυνους και εν πολλοίς ανέξοδους υπερπροοδευτισμούς που και τα δύο αποτελούν κατάλοιπο δογματικών παλαιοκομματισμών, έρμα για την Δημοκρατία και έχουν αξιοποιηθεί επί χρόνια αποκλειστικά και μόνο για την άσκηση ελέγχου του θυμικού και των συνειδήσεων. Ακόμη δε, και αν ήταν απενοχοποιημένες από το βαρύ φορτίο της μακρόχρονης παραπλάνησης, οι παλαιοκομματικές αυτές προσεγγίσεις, αποτελούν σήμερα περιττή, πανάκριβη πολυτέλεια για τη σύγχρονη κοινωνία.

Ανασυγκρότηση...
Γιατί “Ανασυγκρότηση” δε σημαίνει “Αναγέννηση”, δε σημαίνει “Άνοιξη”, δε σημαίνει “Αναβίωση”, δε σημαίνει “Ανανέωση”, δε σημαίνει… “Ανακαίνιση”. Γιατί ο όρος “Ανασυγκρότηση” δεν έχει τη συναισθηματική φόρτιση μιας αόριστης αισιοδοξίας, δεν υποκρύπτει μεγαλοϊδεατισμούς οποιασδήποτε κατεύθυνσης, δεν έχει “απαραίτητα θετική” ούτε όμως και “απαραίτητα απορριπτική” τοποθέτηση απέναντι στο “παλιό” ή το “καινούριο” αλλά στέκεται κριτικά και επιλεκτικά απέναντι σε αυτά. Γιατί “Ανασυγκρότηση” σημαίνει πρώτα και κύρια “Ανασκούμπωμα”, σημαίνει “συγκροτημένη, δομημένη σκέψη”, “πυρετώδη προγραμματισμό”, “τολμηρή αλλά ρεαλιστική στόχευση” σημαίνει πολλή και σκληρή “δουλειά”.


ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΕΔΙΑ,
όπως τα “πολλαπλά πεδία” που διεγείρουν την Ανθρώπινη Σκέψη.

όπως τα “πολλαπλά γνωστικά πεδία” που συγκροτούν τις Ανθρωποκεντρικές Προσεγγίσεις.

όπως τα “πολλαπλά επιστημονικά πεδία” που συγκροτούν τις Ανθρωπογνωστικές Επιστήμες.
ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΕΔΙΑ,
όπως τα “διευρυμένα πεδία επικοινωνίας” στο Σύγχρονο Κόσμο με μέγιστη πρόκληση και ευθύνη αυτό καθ’ αυτό το γεγονός ότι είναι ανοικτά, προσβάσιμα, με ιδιάζοντα τρόπο ελεύθερα και… ιδιαίτερα ευάλωτα στην κακόβουλη χρήση…

ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΕΔΙΑ,
όπως τα “αναδυόμενα σύγχρονα πεδία δράσης” στα οποία καλούμαστε να δραστηριοποιηθούμε θετικά, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, από την ανάγκη, από την αναγνώριση του κινδύνου και από την εγρήγορση μπροστά στις επερχόμενες αλλαγές του κόσμου μας που θα συμβούν με ή χωρίς τη γνώμη, τη θέληση ή τον έλεγχό μας.


ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΕ.Δ.Ι.Α.,
όπως ανοικτά θέματα... για Σκέψη - Επικοινωνία - Δράση::::: ArchOikos :::::

Τα videos μας / Our videos:

|

Πρόσφατες Αναρτήσεις / Recent Posts:

Μαθαίνουμε Ιστορία γιατί... επαναλαμβάνεται!

 
 

Καθημερινά "κουσουράκια"... (λίγη λαθρανάγνωση & στοιχηματάκι):

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:
ΤΟΠΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ:
Αποτελέσματα "Πάμε Στοίχημα" ΟΠΑΠ:
Εκτίμηση αποδόσεων:

OPEN-GOV || Ανοικτή Διακυβέρνηση (???):

ΝΕΑ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο... ή... τί σχεδιάζεται για την Ευρώπη σήμερα; (Videos)

ΥΠΟ-ΔΟΜΕΣ με χρήμα ΥΠΟ-ΔΙΩΓΜΟ πολιτών...

**Τουλάχιστον ας ξέρουμε! _____________(feeds από ypodomes.com)

Προσφορές δωρεάν (1 έτος) σε software και games που κανονικά θα πληρώνατε!!!